Om oss

Vi är Kajsa och Joakim Kromnér. En vacker och gnistrande januaridag för snart 13 år sedan flyttade vi in i ett svart hus vid skogens rand.
Vi hade landat i Trosa. Kajsa har sprungit utmed vattnet vid Långnäsviken tidigare, då hon tillbringade de första åren av sitt liv i kommunen. Hennes pappa är även född i dåvarande sjukstugan men nuvarande kommunhus. Så Trosa har alltid funnits nära hennes hjärta och när familjen växte så var Stockholms betonggrå vägar, myllrande liv och snabba rörelse inte vad som eftersöktes.
Det blåa havet, den gröna skogen och ett något mindre livligt samhälle saknades. Trosa blev snabbt det rätta.

Här har Kajsa både drivit butik för barnkläder, samarbetat med lokala företagare och arbetat med näringslivsutveckling i närliggande Gnesta kommun. Joakim har i sin kapacitet som reklamfilmsproducent och fotograf haft världen som sin arbetsplats men Trosa som bas. Vi har drivit parkourförening, är fotbollsengagerade, älskar att cykla nerför och stammisar på Trosa bibliotek.

Vi drivs av engagemang, nyfikenhet och snällhet. En värld utan snällhet är inte en värld som vi tror på. Och när den digitala världen växte hos våra barn och andras barn, och vi vuxna på många sätt stod utanför den världen, då, just då kände vi att det är dags att vi måste kliva in i den världen. Förstå och skaffa kunskap så att vi kan stötta och navigera barnen och ungdomar rätt. För det är en stor och ibland läskig värld. Samtidigt som det är en helt fantastiskt och inspirerande värld. Precis som den vi lever i till vardags. Och framförallt, är det här framtiden finns.

Så en klar höstdag i september 2018 mötte vi likasinnade i eldsjälarna bakom projektet Ett mjukare Varberg och kände att det här, det här måste vi göra även här hemma i Trosa.

Så nu är vi där. Där det är dags att spänna fast säkerhetsbältet och köra. Vi skulle bli otroligt glada om du också vill vara med oss på denna tankeväckande, kunskapshöjande och inspirerande resa. För vi tror att det är just det, en resa som vi måste göra tillsammans!

Har du frågor, kontakta oss gärna här!

Vill du stödja En mjukare kommun, Swisha gärna på 123 628 24 95.